Udbygger lektiehjælpen med en lektiecafé(Arkivfoto)

Røde Kors efterlyser frivillige til ny lektiecafé ved Hovedgård Skole, hvor elever skal kunne få et pusterum og støtte til sproglig udvikling.

Af Røde Kors Horsens Nord

Den lokale Røde Kors Afdeling, Horsens Nord, lægger nu op til at udbygge lektiehjælpen på Hovedgård Skole med en lektiecafé. I den forbindelse efterlyser afdelingen fire til fem frivillige, der har lyst til at bruge et par timer på at hjælpe de elever, som trænger til ”et pusterum”, lidt ro i hovedet, lidt hjælp til læsning og sproglig udvikling eller måske blot lidt mere nærvær med en voksen.

Røde Kors afdelingen har i nogle år drevet lektiehjælp på et par skoler, men under coronaen måtte aktiviteten holde pause, og for at få den form for hjælp op i fulde omdrejninger igen, er det besluttet i samarbejde med Hovedgård Skole at styrke aktiviteten ved at oprette en lektiecafé.

- Lektiecaféen indrettes i et klasselokale et par timer en eller to gange om ugen, og her får de frivillige nogle få elever ad gangen. Der fokuseres på børn i de første årgange, så de frivillige får en vigtig opgave i at lette skolegangen for de elever, der henvises af skolen, hvad enten det er sproglig udvikling, lektierne eller andet, der giver problemer i hverdagen, fortæller Kaj Jessen, der står i spidsen for denne Røde Kors-aktivitet.

- Ved at ændre opgaven fra at være en en-til-en aktivitet til at de frivillige fungerer sammen i en café, tror vi, vi får mere dynamik ind i arbejdet, idet de frivillige kan supplere hinanden, og de vil knap være så afhængige af at være bundet til opgaven hver uge. 

- De frivillige skal ikke være skeptiske overfor det faglige, da det også drejer sig om hjælp til den sproglige udvikling og kendskab til, hvordan hverdagen og samfundet fungerer.

- Vi vælger at starte lektiecafeen op i samarbejde med Hovedgård Skole, der er meget interesseret i, at flere elever kan få denne ekstra hjælp. Men erfaringerne herfra vil vi kunne bruge ved andre skoler i vores område, hvor der også er behov for denne form for hjælp, siger Kaj Jessen.

Lektiecafeen er en af de mange aktiviteter i Røde Kors Horsens Nord, der driver genbrugsbutikker i Østbirk, Hovedgård og Tvingstrup, hvorfra overskuddet bl.a. bruges til de lokale sociale aktiviteter. Det er et familienetværk i Brædstrup, ferielejre for familier på Vestbirk Camping, ferielejre for unge i Sverige samt besøgstjeneste og pårørendestøtte.

Røde Kors Horsens Nord dækker de tidligere Gedved og Brædstrup kommuner samt Lund og Hansted-Egebjerg.

Frivillige, der har lyst til at prøve denne form for socialt hjælpearbejde og gerne vil vide lidt mere om det, er velkommen til at kontakte Kaj Jessen, tlf. 52 37 87 68, som er medlem af den lokale Røde Kors bestyrelse eller formanden Gudrun Andreasen, tlf. 42 40 89 65.
 

Lignende artikler

Dansk Røde Kors Horsens Nord

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023