Aktiv ferie på mountainbikeMangler du noget at give dig til i ferien, kunne mountainbike være en mulighed.

Af Per Bonde

Rundt om i hele Danmark er der masser af steder, hvor der er mulighed for at hoppe på nakken af cyklen og komme helt ud i naturen, også derud, hvor det kræver mod og mandshjerte. Ikke fordi der er farlige dyr, men fordi op- og nedkørsler kan virke skræmmende, og i nogle tilfælde vil/skal man nok tænke sig om en ekstra gang, inden man starter.

Også i vores område er der mange muligheder, og heldigvis kan man finde ruter eller spor - som mountainbikerne kalder det – for en hver smag. Der er spor for alt fra nybegynderen til den meget øvede.

Masser af udfordringer

Et af de populære steder i vores kommune at køre mountainbike er Bjerre Skov, hvor der i alt er afmærket omkring 10 km spor i alle sværhedsgrader, så her er både brug for teknik og kraft ikke mindst på de hurtige nedkørsler. Området er afvekslende med smuk natur, så det er en fornøjelse at træne her.

Er man til det lidt roligere og mere civiliserede, skal man vælge Bygholm Park. Her er sporene bredere og knap så teknisk krævende, men stadig spændende i et dejligt område. Bygholm Park er meget velegnet til nybegyndere og familier, der vil på oplevelse sammen.

Stensballe Skov tilbyder en god blanding af udfordrende spor og mere afslappede ruter. Skoven er kendt for sit varierede terræn, der spænder fra tætte skovområder til åbne græsarealer. Sporene her er velegnede til bikere på alle niveauer, og der er flere muligheder for at kombinere forskellige ruter for en længere tur.

Mindre kendt er Hansted Skov. Men ønsker man en mere rolig og uforstyrret natur, er dette område absolut anbefalelsesværdigt for mountainbikere. Skoven byder på nogle udfordrende spor med tekniske sektioner, som vil tilfredsstille de mere erfarne ryttere. Men der er også lettere ruter, som gør det muligt for alle at nyde en dag på cyklen.

Har man mod på mere, er der som sagt mountainbike spor rigtig mange steder, hvor de mest kendte nok er Silkeborg skovene og Vejle ådal.

Sikkerhed

Inden du kaster dig ud i det vilde mountainbike-eventyr, skal du sikre dig, for det første at du har en cykel, der er velegnet, og dernæst at sikkerheden er i orden. Der skal rigtig gode bremser til, og når du vælter – for det gør du – er det vigtigt, at du har en ordentlig hjelm, der passer, så hovedet ikke tager skade.

Andre muligheder

Lyder mountainbike lidt for vildt, kan man bare nøjes med at nyde naturen fra cykelsadle på almindelige cykel- og skovstier - oplevelsen er meget den samme, men strabadserne meget mindre 

God fornøjelse!
 

Per Bonde

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024