Bennys Auto står i et generationsskifteNick Andersen og Benny Nielsen er sammen om Østbirk Autoteknik. (Foto Jørn Kildall)

Mange kender Bennys Auto - i Østbirk gør de fleste det. Benny har drevet sin virksomhed i 40 år og har fundet sin afløser. Men det betyder ikke at han går på pension selvom han sagtens kunne.

Tekst og fotos Jørn Kildall

1. januar 2022 skiftede Bennys Auto navn til Østbirk Autoteknik og blev en del af Autopartner-kæden. Det hele er en del af et løbende generationsskifte. 

På facaden bemærker man de nye skilte og det grønne E - som indikerer at værkstedet er autoriseret til at foretage fejlfinding og reparation af el- og hybridbiler. På værkstedet spøger medarbejderne med at man kan fejlfinde og reparerer alt på 4 hjul – ja, man laver alt lige fra Ford T til Tesla.

Benny Nielsen er fyldt 70 år og selvom han er over pensionsalderen, kan han slet ikke holde op med at arbejde med biler, for han lærer hele tiden noget nyt selvom han har været mange år i branchen.

Benny kom i lære som automekaniker i 1969 og et årti senere, i 1982 blev han selvstændig og etablerede Bennys Auto i Østbirk. Det eksisterende værksted på Stenagervej byggede han i 1986 og der er sidenhen blevet tilføjet ekstra bygninger.

(Foto Jørn Kildall)

Benny holder af at lære nyt

Benny har altid holdt meget af at skrue i biler og for ham har det ikke bare været et arbejde men også en hobby. For der kommer hele tiden ny teknik og det synes han er spændende at sætte sig ind i. Også den helt nye teknik med computere, samt hybrid- og elbiler interesserer ham og han følger nysgerrigt med og suger hele tiden den nyeste viden til sig.

Nick Andersen og Benny Nielsen har i fællesskab etableret et nyt firma som lejer sig ind i de eksisterende bygninger. Nick ejer 20% af selskabet og Benny resten. Men hen over tid er det planen at Nick skal købe flere og flere andele i firmaet og til sidst stå som eneejer.

Alle skal uddannes for at følge med

På værkstedet har to af mekanikerne allerede taget uddannelsen indenfor el- og hybridbiler, så de er fuldt kvalificerede til at yde service og fejlfinding på de moderne biler. Inden længe skal der et par stykker mere af sted på kursus så alle mand er fuldt kvalificeret til at håndtere de moderne biler som ruller ind på værkstedet.

Som noget nyt har Østbirk Autoteknik fået opsat en ladestander udenfor ved bygningen og den kan benyttes ved hjælp af en særlig app på telefonen.

Nick syntes det er en kæmpe gevinst at have en med Bennys erfaring rendende rundt på værkstedet og han fortæller:

- Mange af de ting Benny ved har jeg ikke lært på skolen. Han kan jo stille tænding på en bil, og justere en karburator... det gør man jo ikke længere!

(Foto Jørn Kildall)

Nick oplever at der er en rivende udvikling i automobilbranchen, og mange af hans yngre kolleger er blevet oplært i discipliner som han ikke selv havde på skolen. Det har han først lært senere, gennem sine efteruddannelser.

- I dag lærer man en masse om fejlfinding og diagnosticering i automekanikeruddannelsen. Da jeg startede, var en styreboks relativt simpel. Men i dag er det jo en avanceret computer som registrerer alt hvad der foregår i bilen, via de mange sensorer. Ud fra tal og udlæsninger bliver vi også i stand til at diagnosticere og finde fejl, som computerprogrammet endnu ikke har lært om.

Begge de rutinerede automekanikere og indehavere af Østbirk Autoteknik glæder sig over de gode samarbejde og hilser både nye og eksisterende kunder velkommen på værkstedet.

(Foto Jørn Kildall)

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022