De frivillige holder loppemarkedet kørende



Spejdernes store loppemarked i Hovedgård kan om kort tid fejre 40-års jubilæum. Det er de frivillige som hver gang sørger for at de handlende får en god oplevelse, men man trænger til yngre kræfter, hvis det skal fortsætte.

Tekst og fotos Jørn Kildall

For fyrre år siden oprettede spejderne i Hovedgård en helt særlig patrulje – nemlig Loppe-patruljen. Det er dem som sørger for at man flere gange om året kan afholde det populære loppemarked i HIET, på Vestergade i Hovedgård.

Mange af de frivillige har været med fra begyndelsen og flere kan også snart fejre 25 år som medlem af den særlige loppepatrulje.

Tove Frandsen som er tovholder gennem mange år fortæller, at man trænger til fornyelse hvis det hele skal fortsætte:

- Vi står her udenfor med mange frivillige omkring os, men de fleste er efterhånden mellem 70 og 80 år ”unge”. Vores kræfter er ikke hvad de var været. Vi får hjælp af de unge spejdere til at betjene vores pølsebod og det letter meget, men vi er nødt til at få yngre kræfter ind, hvis vi skal fortsætte vores loppemarked.

Stemningen blandt de frivillige er ekstrem god og de forskellige hold har udpræget selvstyre og bestemmer selv over deres egen ”afdeling”.

- Vi koordinerer altid inden kunderne kommer for at købe lopper, så vi ikke fjoller rundt med priserne, fortæller Tove Frandsen.

Ved dagens loppemarked stod gæsterne klar ude på Vestergade og løb ind, lige så snart afspærringen blev løftet bort. Der var god gang i handlerne og der var masser af glade smil og latter i luften. Dagens overskud lød på 8.500 kroner.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024