Horsens Teaterfestival klar med årets programMed et bredt udvalg for unge, håber arrangørerne bag Horsens Teaterfestival, at de kan få flere unge til at komme i teatret.

Horsens Teaterfestival, der er Danmarks største teaterfestival for børn og unge, er nu klar med årets program, som blandt andet indeholder et helt særligt unge-program på FÆNGSLET.

Med emner som køn og identitet har Horsens Teaterfestival i år valgt at sætte ekstra fokus på at få kommunens mange unge mennesker til at gå i teatret.

Festivalen, der særligt er kendt for at være populær blandt børnefamilierne, vil nemlig rigtigt gerne trække ungdommen med ud, når hele Horsens midtby syder af teater den 17.-19. september.

- Horsens Teaterfestival 2021 bliver som altid fyldt med fantastiske, underfundige og overraskende teateroplevelser til vores børn og unge. Scenekunst for børn og unge er en uundværlig del af Horsens Kommunes kulturelle DNA, siger borgmester Peter Sørensen, der som vanligt er med til at åbne årets teaterfestival fredag eftermiddag.

- Teaterfestivalen har gennem mange år været særlig populær blandt børnefamilierne, men i år har vi udvidet vores unge-program til næsten dobbelt så mange forestillinger, og vi har givet unge-programmet sit eget spillested på FÆNGSLET, så vi håber, vi på den måde kan få endnu flere unge til også at komme i teatret, siger han.

På FÆNGSLET bliver der opført 14 forestillinger til publikum i alderen 12-18 år, samt en række sideløbende arrangementer både for lærere, forældre og for de unge. På programmet er der f.eks. både forestillinger om køn og identitet, revolution og nybrud samt vanskeligheden ved at tackle sorg. Man også komme på vandring i fremtidens by, få et indblik i træernes hemmelige liv, eller blive teaterbadet i en hyldest til teenageren.

- Jeg tror fuldt og fast på, at kunsten kan være med til at engagere unge og få dem til at undre sig og reflektere. Men nu er de 12-18-årige ikke en gruppe, der selv opsøger teatret ret meget. I bund og grund dukker de ikke op til meget mere, end det deres undervisere eller forældre tager dem med til, siger Adelaide Bentzon, der er programchef for Horsens Teaterfestival og som derfor opfordrer voksne til at få de unge med i teatret.

- En festival som vores er den oplagte mulighed for at se en hel masse forskelligt, som endda er ganske gratis. Så tag nogle teenagere under armen og tag på udflugt i scenekunsten, siger hun.

Flere nye tiltag

Både i år og næste år arbejder Horsens Teaterfestival under overskriften 'Ukendt land' som led i et forsøg på at undersøge nogle forskellige temaer samt afprøve nye formater.

Horsens Teaterfestival sparkes i gang den 17. september med et brag af en åbningsforestilling, der bliver skabt sammen med horsensianere i alle aldre.

Festivalen har som noget helt nyt nemlig indbudt både børn, unge, voksne og ældre til at være med i forestillingen, der har titlen - i tråd med årets tema - 'Ukendt Land'. Forestillingen kommer til at tage udgangspunkt i deltagernes historier om deres ukendte land.

I løbet af de tre festivaldage er der desuden mulighed for at få andre perspektiver på det ukendte med det faglige forum 'Andre horisonter' af Opgang2 og talks af blandt andet en hjerneforsker og en rumforsker.

Man kan også stille ind på 'Talk Box', som er festivalens podcast og YouTube kanal, og af den vej komme rundt om festivalens indhold på nye måder.

Derudover er der også et særligt natur-tema, som består af fem forestillinger, der handler om naturen eller foregår i naturen, samt et foredrag af den kendte geolog Minik Rosing.

- I år er der lavet mange nye tiltag, og teaterfestivalen har desuden også opfundet Scene+, som er en række weekendarrangementer fordelt over hele året op til festivalen. Horsens har et stærkt brand omkring teaterfestivalen, så derfor synes jeg, det er en fantastisk idé at udvide med forestillinger flere gange om året, så vi fremadrettet kan underholde endnu flere børn og unge, siger Jakob Bille, der er formand for Kultur- og Civilsamfundsudvalget.

Billetterne er gratis til alle forestillinger, men det er nødvendigt at bestille billet. Billetter kan bestilles på www.horsensteaterfestival.dk af kulturformidlere fra den 24. august og af privatpersoner fra den 1. september.

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021