Kulturfest gennem tre årtier i ØstbirkAbba Revival på scenen i Østbirkhallen.

Vi står midt i festivalsæsonen og for seniorerne var der i den forgange uge Kulturfest i Østbirkhallen i hele tre dage. Det var et flot program og det er helt ok at være træt ovenpå strabadserne.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Hver dag i festivalen havde et årti som tema og tirsdag lagde man ud med 1960’erne. Her blev årtiet afspejlet i foredraget, musikken og ikke mindst i dagens menu. Der var et flot foredrag af Per Wium som fortalte om The Beatles og tilskuerne fik historier og facts at vide som de ikke havde hørt tidligere. Dagens musikalske indslag var med Karsten Holm som tog udgangspunkt i Giro 413 fra årtiet. Menuen stod på kalvefrikasse med ærter og gulerødder.

Hver dag havde sit eget årti som tema.

Dagens efter var årtiet udskiftet med 1970’erne og der var et flot og interessant foredrag om Kim Larsen og Gasolin’ ved Flemming Både. Menuen var helt klassisk: svinekoteletter i fad. Den musikalske underholdning var med ABBA Revival Band som tog alle med en tur ned ad mindernes boulevard.

Speedway legende Erik Gundersen med sin gamle motorcykel.

Torsdag var tilegnet 1980’erne og her kom speedwaylegenden Erik Gundersen på banen. Han er en mand med lune og godt humør, og ligesom da han var på banen, var han næsten ikke til at stoppe igen. Eftermiddagens musikalske indslag var tilegnet Flemming ”Bamse” Jørgensen, og hyldesten var lagt i hænderne på Danmarks måske bedste Bamse-orkester; Bomles Venner fra Horsens, der lyder som den originale vare. Menuen var ramt lige bagi, med en omgang græsk farsbrød med feta og krydderier.

De tre dage forløb med næsten fuldt hus hver dag, når omkring 200-250 gæster fandt vej til årets kulturfestival i Østbirkhallen.

Bomles Venner gav den gas med alle de kendte "Bamse" sange.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023