Kunst og musik helt på toppenHvorfor er jeg her? Sådan løs overskriften på søndagens flotte kulturarrangement i Tåning. Her havde lokale kreative sjæle fra hele lokalområdet for anden gang sat hinanden stævne til kulturelt fællesskab.

Tekst Jørn Kildall. Fotos Jørn Kildall og Jens Jessen

Der var mødt mange frem da der var fællesgudstjeneste i Tåning kirke. I år var anden gang man have Kunst og Kultur på plakaten. Det begyndte sidste år, som et forsøg, fortalte Johannes Smed som er en af folkene bag arrangementet. 

- Her var vi i Hylke og vi var mødt op med en god idé. I år er der mere struktur på, men der er stadig plads til masser af kreativitet og skøre idéer.

I år havde man søgt Skanderborg kommune og de statslige coronamidler, så der kunne laves flere ting til arrangementet.

Dagens arrangement vekslede mellem kirken og forsamlingshuset. Alle de optrædende er lokale og man vil med arrangementet vise at der er et rigt kulturlag udenfor de større byer.

Efter gudstjenesten og den officielle velkomst, blev stilheden brudt af tromme og sækkepiber, og ind på kirkegården kom fire musikanter alle iført kilt. 

Der er var indrettet videoinstallation i kapellet og der var udstilling i forsamlingshuset. Inden det hele for alvor begyndte, kunne man deltage i en mini pilgrimsrejse i Tåning, hvor man over temaet: ”Hvorfor er jeg her” skulle skrive sine betragtninger ned på et stykke papir. Sidst på dagen ville de mange sedler blive læst op.

Næste år vil arrangementet blive afholdt i Ousted kirke og idéen er at man vil skifte mellem de tre kirker Hylke, Tåning og Ousted.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024