Præsentation af togstop i HovedgårdFredag formiddag præsenterede Hovedgård Lokalråd sammen med Borgmester Peter Sørensen en ny rapport, "Genåbning af Hovedgård Station som standsningssted" for transportminister Benny Engelbrecht på et Coronasikret virtuelt møde.

Inden man begynder at glæde sig for hurtigt, så har ministeren lovet at se på det – for det var første gang han så rapporten som han betegner som god, men der mangler at blive lavet beregninger i transportministeriet og hos Banedanmark for at kunne træffe beslutninger.

Benny Engelbrecht var klar over at tanken om togstop i Hovedgård heller ikke var ny, men han var imponeret over det flotte stykke arbejde som man havde lavet lokalt i samarbejde med Hovedgård Lokalråd og Horsens kommune.

I rapporten "Genåbning af Hovedgård Station som standsningssted" remses der en række fordele op for pendlertrafikken til og fra Hovedgård, og en vigtig pointe er, at et togstop i Hovedgård kan passes ind i den nuværende køreplan uden at forlænge rejsetiden.

Rapporten peger også på at ved flytning af VIA Campus til banegårdsområdet i Horsens og opførelsen af en ny bydel ved Nørrestrand med potentielt 9000 nye indbyggere, vil Hovedgård være oplagt for pendlere mod Aarhus.

Omkostningerne ved at genåbne Hovedgård som togstop er små. I dag står der et hegn ved perronen som skal fjernes og der skønnes at være parkeringspladser nok til pendlerne, og man ville let kunne tilføje flere hvis behovet skulle opstå.

I Hovedgård skal rapportens indhold præsenteres ved et borgermøde og Ejvind Olsen fra Hovedgård Lokalråd skal første finde ud af hvordan man tackler et borgermøde når der ikke må forsamles mere end ti personer for tiden.

Kildall

Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021