Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten i valgforbundLisbeth Torfing (EL), Pernille Holm, formand SF Horsens, Paw Amdisen (SF) og borgmester Peter Sørensen (S)

Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet i Horsens Kommune har besluttet sig for at indgå valgteknisk samarbejde – et såkaldt valgforbund - i forbindelse med kommunalvalget den 16. november.

Af Jørn Kildall

Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten havde sat pressen stævne i et smukt grønt område ved Bygholm for at fortælle om der tekniske valgforbund i forbindelse med kommunalvalget 16. november.

Her var spidskandidaterne borgmester Peter Sørensen (S), Paw Amdisen (SF) og Lisbeth Torfing (EL) mødt op for at fortælle om samarbejdet.

De tre partier fortæller, at der er meget som forener dem, selvom der er politiske forskelle. Man vægter klima og naturindsatsen meget højt, og på velfærdsområdet er der også stor politisk enighed.

Ud over de valgtekniske fordele ved et valgforbund, hvor stemmespild minimeres og antallet af mandater, der tilfalder partierne i forbundet, maksimeres, så er der også politiske grunde til at indgå samarbejdet.

Partierne siger i en fælles udtalelse, at de deler en lang række grundlæggende værdier og holdninger, selvom der klart også er områder, hvor der er politiske uenigheder.

Horsens Kommune skal være en kommune, hvor der er plads til alle. Vi skal alle bidrage med det, vi kan, men vi skal også hjælpe og støtte alle, der har behov. Børn, unge, ældre, handicappede og socialt udsatte skal prioriteres, og det betyder, at vi blandt andet skal sikre endnu flere ressourcer til vuggestuer, børnehaver og folkeskoler og endnu flere varme hænder til vores ældre og handicappede. Samtidig ønsker vi også et stort fokus på klima, miljø, bæredygtighed og natur. Det skylder vi fremtidige generationer.

Vi er selvsagt ikke enige om alt, men vi er i de tre partier enige om retningen på velfærdsområderne, og det kræver, at vi hele tiden arbejder på at prioritere og investere i vores store og vigtige velfærdsområder, jobskabelse og natur, miljø og bæredygtighed.

Desuden er vi enige om, at vi også i den kommende byrådsperiode gerne indgår i et bredt og konstruktivt samarbejde med alle partier, der har lysten og viljen til det.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023