Scene+ byder på mere dans og teater i HorsensForestillingen ”Voks skov" kan opleves lørdag 8. maj i parken omkring Horsens Kunstmuseum.

Horsens Kommune lancerer 7.-8. maj deres nye tiltag Scene+ med en række arrangementer, der skal tilbyde børn og unge i Horsens Kommune nye muligheder for at opleve scenekunst.

Foråret og genåbningen breder sig i Horsens, og der bliver stadigt højere til forsamlingsloftet. Efter lange forløb med hjemmeskole er der igen mulighed for at kunne mødes i fællesskab om kulturen.

Horsens Kommune har glædet sig til at kunne præsentere det nye tiltag Scene+. I de kommende to år sætter kommunen ekstra fokus på scenekunst for børn og unge med en række weekendarrangementer. I samarbejde med byens kulturinstitutioner præsenteres forskellige forestillinger og arrangementer for børn, unge og deres voksne. Arrangementerne er planlagt, så der altid er en fredag med program for skoleklasser og en lørdag med program for det almindelige publikum.

Scenekunst i al dens mangfoldighed

I programmet kan man både finde traditionelt børneteater, dans, performance, fantastiske fortællinger og forestillinger, hvor man selv skal på banen og deltage. Til hvert arrangement kombineres scenekunst med et tema, og man kan derfor se frem til arrangementer som bl.a. Scene+Fortælling, Scene+Billedkunst og Scene+Litteratur.

Med Scene+ ønsker Horsens Kommune at sætte ekstra fokus på scenekunst for børn og unge, så den bliver en uundværlig del af byens kulturelle dna.

- Kultur til alle børn og unge er vigtigt i Horsens, og derfor glæder det mig, at vi med dette initiativ, der vokser ud af vores i forvejen populære teaterfestival, kan tilbyde mere teater, dans og fællesoplevelser til kommunens børn og unge, siger borgmester Peter Sørensen om kommunens nye tiltag.

Fortælling og billedkunst åbner programmet

7.-8. maj åbner Scene+ med hele to temaer, nemlig Scene+Fortælling på Kulturstationen og Scene+Billedkunst på Horsens Kunstmuseum.

På Kulturstationen kan man opleve to teaterforestillinger, der hver især har den gode historie som omdrejningspunkt. "Abehånden" af André Andersen Solo er en hårrejsende teatergyser for børn og "Den sandfærdige beretning om de tre små grise" af De Røde Heste, der fortæller historien om de tre grise, som du helt sikkert aldrig har hørt den før. Der er også mulighed for en hyggelig formiddag sammen med familien på Komediehuset, hvor man kan deltage i fortællercafé og skyggeteaterworkshop.

På Horsens Kunstmuseum kan man opleve teater, der arbejder i feltet mellem scenekunst og billedkunst. De to kunstnere bag denne lørdags forestillinger er performer og scenograf Seimi Nørregaard med "Arbejd arbejd" og billedkunstner Marika Seidler med "Voks skov". Det er forestillinger, der lægger vægt på det sanselige og visuelle, og hvor publikum selv er aktivt medvirkende. Man kan også deltage i et kreativt-værksted tilrettelagt af Billedskolen Horsens.

Vi følger naturligvis sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og alle arrangementer overholder forsamlingsforbud og andre gældende restriktioner.

Forestillingen, "Den sandfærdige beretning om de tre små grise" kan opleves lørdag d. 8. maj på Kulturstationen. Foto: Kai Büchner

Lignende artikler

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021